Elgas v roku 2013 predal viac plynu ako plánoval

TLAČOVÁ SPRÁVA Bratislava, 11.marec 2014

Spoločnosť Elgas v roku 2013 potvrdila svoju silnú pozíciu medzi dodávateľmi energií. Medziročne zvýšila dodávky energií od 40 – 80 % a v plyne potvrdila miesto trojky na trhu.

Elgas aj v minulom roku výrazne rástol, pričom konečné výsledky prekročili dokonca pôvodné plány. Kým spoločnosť plánovala dodať svojim zákazníkom 2 000 GWh plynu, v roku 2013 sa reálne dodaný objem plynu vyšplhal na viac ako 2 300 GWh. „Je to pre nás najlepšia spätná väzba od existujúcich, ako aj v minulom roku získaných zákazníkov. Ceníme si ich dôveru a chceme aj tento rok zabojovať o nových odberateľov,“ hodnotí uplynulý rok Roman Lipnička, obchodný riaditeľ Elgas. Medziročne zvýšil Elgas objem dodaného plynu o 44 %, vďaka čomu si spoločnosť upevnila pozíciu tretieho najväčšieho dodávateľa plynu na Slovensku.

Medziročný rast zaznamenal Elgas aj pri dodávke elektriny. V roku 2013 vzrástol objem dodanej elektriny o 80 % na celkových 530 GWh. „Na zákazníkov prenášame aj výhody vyplývajúce z toho, že v skupine máme vlastné výrobné zdroje. Okrem cenovej stability tak vieme garantovať aj bezpečnosť dodávky,“ vysvetľuje Miroslav Struž, výrobno – obchodný riaditeľ GGE, ktorého súčasťou je Elgas. Skupina GGE okrem výroby elektriny a tepla, zabezpečuje pre svojich zákazníkov aj komplexné energetické poradenstvo, inštalácie kogeneračných jednotiek a realizáciu investičných projektov.

Elgas očakáva rast objemu dodaného plynu a elektriny aj v tomto roku. Podľa R.Lipničku by chceli udržať rastúci medziročný trend a získať nových zákazníkov aj zo segmentu menších odberateľov. Dlhodobým cieľom Elgas je dodávať v roku 2020 svojim zákazníkom na Slovensku 5 TWh plynu. „Neustále rastieme a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Naše aktivity rozvíjame aj v Poľsku, Maďarsku, Srbsku či Českej republike,“ dodáva R.Lipnička. V Poľsku koncom minulého roka rozbehol aktivity Elgas Polska, obchodné aktivity v Českej Republike, Maďarsku sa tiež rozbiehajú. V Srbsku už patrí Elgasu, s 550 GWh dodaného plynu, prvé miesto medzi alternatívnymi dodávateľmi.

O spoločnosti:

Elgas je členom skupiny Grafobal Group Energy. GGE patrí na Slovensku medzi významných hráčov v oblasti výroby a predaja elektriny, dodávky tepla, a pri predaji plynu. Na Slovensku prevádzkuje viaceré výrobné zdroje, napríklad v Považskej Bystrici, Dunajskej Strede, či Snine. Prostredníctvom dcérskych spoločnosti prevádzkuje tepelné hospodárstva v Považskej Bystrici, Dunajskej Strede, Snine, Želiezovciach, či Devínskej Novej Vsi. GGE zároveň pripravuje viaceré projekty v oblasti energetiky aj v zahraničných krajinách, ako je Srbsko, Česká republika, Maďarsko či Poľsko.

Kontakt pre médiá:

Mgr. Marianna Šedivcová